.

.

Albert Bover

Albert Bover va estudiar harmonia i piano clàssic a Barcelona. Després va estudiar jazz a Barcelona i a Nova York amb Fred Hersch, Barry Harris, Sal Mosca i Jackie Byard. Més recentment ha estudiat piano clàssic amb Sophia Rosoff, i ha rebut classes d’Ethan Iverson, Fred Hersch, Miles Okazaki i Ralph Alessi. Ha tocat amb Al Foster, Art Farmer, Harold Land, Kenny Wheeler, Mark Turner, Seamus Blake, Eddie Henderson, Sonny Fortune, Jesse Davis, Marc Johnson, Jeff Ballard, Guy Lafitte, Ed Thigpen, Oliver Jackson, Kenny Wheeler, Ralph Moore, Idris Muhammad i Dick Oatts, i amb músics d'aqui com Perico Sambeat, Chano Domínguez, Javier Colina, Albert Sanz i Guillermo Mcgill. Ha col·laborat en projectes amb músics de flamenc, com Miguel Poveda i Chicuelo, i de música andalusí, com Dris el Maloumi. Ha participat en quasi tots els festivals de jazz del país i ha actuat per Europa, Marroc i Japó.
Toca actualment a trio amb Masa Kamaguchi, contrabaix, i amb David Xirgu, bateria, i a duo amb Horacio Fumero. Forma part dels grups de Gorka Benítez, Bruce Arkin, Julian Vaughn, Eladio Reinón i Vicente Espí.
Ha gravat com a líder en formació de trio Esmuc blues, Live in Jamboree, en duo amb Horacio Fumero els discos Caminhos cruzados i Duo, i a piano sol Old bottle, new wine. També ha gravat com a acompanyant en discos de Perico Sambeat, Gorka Benítez, Chris Kase, Bruce Arkin, Bob Sands, Xavi Maureta, etc.
És professor de piano de l’àrea de jazz de l'Escola Superior de Música de la Universitat de Catalunya (ESMUC). Compositor i intèrpret de la banda sonora de la pel.lícula Tren de sombras de José Luis Guerín.
Albert Bover és "artista Steinway".