.

.

Emmanuel Djob

Emmanuel Djob, d'origen camerunès, és mestre i director de corals des dels quinze anys. Realitza estudis musicals a Yaoundé i participa a la coral de gospel de l'església del seu barri. Als 25 anys deixa Camerun per anar a estudiar en una de les ciutats culturalment més importants del món: París.
A París continua els seus estudis i fa les seves primeres actuacions per Europa. Poc després es desplaça al sud de França, on funda amb altres músics la Massilia Gospel Experience, l'escola de gospel de Marsella, on dóna classes de tècnica vocal, llenguatge del gospel, cant i instrumentació.
L'any 1996 Emmanuel Djob crea els The Black and White Gospel Singers, un dels grups de gospel més importants d'Europa i, sens dubte, el més creatiu: un grup ple de fusions i mestissatges entre gospel i músiques modernes (blues, reggae, hip-hop...). Col·labora també amb grups mítics com The Clara Ward Gospel Singers o Golden Gate Quartet.
Amb un domini amplíssim de la tessitura i un gran control del falset, la seva veu esdevé un instrument molt versàtil: càlida i tendra en les balades, potser una mica bluesy en els tempos ràpids. La seva predilecció pel hard gospel el converteix en un shouter d'una presència escènica impressionant.
És fundador de diverses formacions de gospel i espirituals negres a l'Àfrica i a Europa, com The Black Cross Quartet, The Sinai’s Voices, Bayembi's International, o Gospelize It Mass Choir.