.

.

JORDI DOMÈNECH, contratenor

Nascut a Manlleu (Barcelona), estudia piano a l’Escola de Música de Vic, a l’Estudi Àngel Soler i al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Fina Colomer, Àngel Soler, Ma Jesús Crespo i Joan Havill. Paral.lelament estudia cant amb Josep Benet, Charles Brett -a la Royal Academy of Music-, Laura Sarti -a la Guildhall School of Music and Drama-i amb Salvador Parron amb qui continua estudiant actualment. 
L’any 1997 debuta en un paper operístic amb l’Orfeo de Monteverdi per l’Òpera de Birmingham. Ha interpretat Dido i Enees de Purcell, Tito Manlio, Orlando furioso, Andromeda, Ercole sul Termodonte i Bajazet de Vivaldi i Agrippina, Amadigi, Rodelinda, i Belshazzar (al Musikverein de Viena i al Festival de Halle) de Händel, L’incoronazione di Poppea de Monteverdi (a l’Staadsoper d’Hamburg i al Gran Teatre del Liceu), Carlo, Rè d’Allemagna d’Scarlatti (al Teatre Massimo de Palerm), La Didone de Cavalli per La Fenice i el Teatre Carignano de Torí i els papers principals de les òperes La Catena d’Adone de Mazzocchi pel Festival d’Innsbruck, Orfeo i Euridice de Gluck per Òpera de Sabadell i L’adéu de Lucrècia Borgia de Carles Santos, Radamisto de Händel amb Música Angelica a Los Ángeles i Orlando, també de Händel, amb Al Ayre Español a La Maestranza de Sevilla i a l’Auditori de Saragossa. 
Durant la temporada 2000-2001, debuta al Gran Teatre del Liceu amb Giulio Cesare in Egitto de Händel i al Teatro Alla Scala de Milà amb Tat’jana de Coghi on retorna, el 2008, per cantar La Didone de Cavalli. Paral·lelament té una intensa activitat d’oratori i concert actuant regularment amb grups com ara Europa Galante, Hippocampus, Orphenica Lyra, Estil Concertant i Al Ayre Español, entre d’altres, amb les orquestres simfòniques d’Euskadi, Galícia, Las Palmas, Granada, Córdova, Wiener Akademie i Venice Baroque Orchestra.
Ha rebut premis de piano i cant (Premi al millor contratenor del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas 1997). A més, composa, especialment per a nens i publica les seves obres a les editorials Dinsic i Pagès Editors.