.

.

MARIOLA MEMBRIVES

Cantant i actriu establerta a Barcelona, graduada amb el títol superior de cante flamenc, becada i formada en l’àmbit del jazz i la música contemporània, tant a l’ESMUC com en el Taller de Músics.
Formada en dansa espanyola i flamenca des dels cinc anys, va traslladar la seva residència a Madrid per estudiar Art Dramàtic durant set anys, a les escoles de Cristina Rota i Gina Piccirilli. Ha treballat en teatre, cine i televisió. A Barcelona, on resideix i treballa actualment, ha creat el seu projecte més personal, Llorona, que guanya la convocatòria de l’Infusiona’t 2014 i surt a la llum com a treball discogràfic a duo amb el contrabaixista japonès de jazz Masa Kamaguchi al desembre d’aquest mateix any. Ha treballat en la banda sonora de la pel·lícula La Estrella, amb Carmen Machi i Ingrid Rubio, el curt Ama, de Rubén Ventura, i ha compost el tema 1000 años en la pel·lícula Antonio cumple 50, de Mirafilms.
En aquest moment és la cantaora del nou projecte de La Fura dels Baus FreeBach 212, i la veu del muntatge teatral Federico Garcia, de Pep Tosar, juntament amb els músics Rycardo Moreno i David Dominguez i el bailaor José Maldonado. Col·labora com a cantaora a la pel·lícula concert Blancanieves, guanyadora d’un Goya, en la seva gira internacional, acompanyada a la guitarra per Chicuelo. Ha col·laborat com a cantant en els díscos de Daniel García Diego Alba i Samsara, i José Antonio Aarnoutse El arte del encuentro. Ha protagonitzat com a cantant la producció Candelas: El amor Brujo, de CulturArts, dirigida por Carlos Amat i Sofía Grande, i ha participat en el festival El mundo en Un pueblo Maya, representant Espanya a Telchac Puerto (Mérida, Mèxic). Amb el seu treball Llorona ha estat una de les quatre protagonistes del cicle Divinas y Humanas organitzat per Urban Sur i l’ajuntament de Còrdova.
A la creació, el 2016, d’Omega 20.16, dins del cicle Lo Morente d’El Dorado Sociedad Flamenca Barcelonesa, va seguir una gira per diferents festivals i teatres del país presentant aquest projecte com un dels escollits del cicle Jazz en Ruta de la AIE, liderant una banda amb músics com Guillermo McGill, Masa Kamaguchi, Raynald Colom, David Pastor, Voro Garcia, Horacio Fumero, Giulia Valle, Marc Miralta, Oriol Roca i Oliver Haldon, entre d’altres.
A l’estiu del 2017 va estrenar el seu espectacle a duo amb el pianista Chano Domínguez com a concert inaugural de Les Nits d’Agost al Teatre Grec de Barcelona. I al novembre del mateix any s’estrena com a solista de l’ Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, a l’Auditori, interpretant El Amor Brujo sota la direcció de Josep Caballé.
Al maig del 2018 va presentar en el Festival Ciutat Flamenco Barcelona la seva proposta Sed libera nos a malo amb la Piccola Orchestra Gagarin, formada pels músics Paolo Angeli, Sasha Agranov i Oriol Roca.
En directe, manté els seus recitals de cantes de ida y vuelta, acompanyada a la guitarra flamenca per Oliver Haldon, i les seves propostes La enamorada i Ophelia, amb músics com Jordi Bonell, Gorka Benitez, David Pastor, Voro Garcia, Sasha Agranov i Masa Kamaguchi.

Ha compaginat la seva activitat artística amb la faceta docent com a professora de cante flamenc en el Conservatorio de Música de Cartagena i, actualment, al Taller de Músics, a Barcelona. Entre els seus projectes més immediats, Mariola Membrives està en ple procés de creació de la seva nova obra, LA REINATORO, en la qual la poesia, el teatre, la música i la dansa van de la mà amb la paraula de Max Aub i José Bergamín.