.

.

Triulet

Gerard Rosich: guitarra
Miquel Ferrés: bateria
Nicolas Bernard: baix
Lloc: Barcelona
Creació: Octubre del 2005.
www.myspace.com/triulet

Triulet neix a la tardor del 2005 com a resultat de la reunió de Gerard Rosich, Miquel Ferrés i Toni Martí, que ja havien col·laborat amb breus interrupcions des de l’any 1995 en les formacions Ivo Naïf i Objectif Bac. Després de nombroses col·laboracions amb altres propostes musicals com ara L’Orquesta Lidia, el cor Aurica, la companyia de teatre musical La Oca Underground i el grup OscarAbrilAscaso+Sedcontra, decideixen engegar plegats un projecte de grup instrumental que tingués com a referència bàsica el rock en el sentit més ampli del terme. A l’estiu del 2006 hi ha un canvi de baixista: s’hi incorpora el músic francès Nicolas Bernard, que té una llarga experiència professional a França, i es posen a treballar en la creació d’un repertori original. Al final del 2006 enregistren el repertori en directe a l’Espai Jove Boca Nord i tot seguit, al principi del 2007, comencen a fer concerts (vegeu la relació de concerts).
Per tal potenciar les composicions inicien un treball amb l’artista visual Ivan López Tomé (Flux Escena Visual) que s’encarrega de les projeccions en concert de Triulet. Presenten aquest treball al Festival LOOP 2007 i arran de la bona acollida es converteix en una col·laboració estable. A l’estiu del 2007 decideixen enregistrar la primera maqueta i es tanquen una setmana a l’estudi d’enregistrament. Després de l’estiu presenten la maqueta al concurs (“Escena oberta” del Festival Hipersons) i són seleccionats entre diverses bandes per tocar a la sala Apolo[2] amb els grups Manel i Funkilljazz.
Al començament de la tardor del 2007 emprenen una col·laboració amb el poeta Gerard Horta (amb una llarga trajectòria literària reconeguda) a fi de preparar un espectacle poètico-musical que adapti el seu poema en set actes Balada de l’holandès errant [Fauleta per a quasi-cadàvers] (Edicions 1984, Barcelona, 2005, ISBN: 84-96061-54- X), el qual s’estrena a l’agost del 2008 a les Festes de Gràcia (Barcelona).
Les fites del grup per al 2008 són presentar-se als diferents festivals i concursos afins a l’estil musical (LEM Off, inVICtro, BAM, Altaveu FRONTERA, Setmana Poètica de Sant Cugat...), establir una xarxa de col·laboracions estable amb grups del País Valencià, la Catalunya Nord i el sud de França, especialment, Perpinyà, Montpeller i Tolosa de Llenguadoc, que permeti la mobilitat per dur a terme concerts arreu del territori de l’arc mediterrani, enregistrar el seu primer disc, presentar l’espectacle peètico-musical amb en Gerard Horta arreu dels Països Catalans i produir el seu primer espectacle amb música, dansa i imatge.