.

.

HORACIO FUMERO & BILL McHENRY






































Horacio Fumero, contrabaix
Bill McHenry, saxo tenor
estàndards de jazz i obra pròpia
dissabte 1 d'agost a les 10 de la nit al claustre
entrada 15 €


Horacio Fumero
Contrabaixista


Nascut el 1949 a la Canyada Rosquín, província de Santa Fe, Argentina. 
Estudia al Conservatori Manuel De Falla de Buenos Aires i al Conservatoire Superieur de Musique de Ginebra, Suïssa. El 1973 viatja a Europa amb Gato Barbieri per actuar al Montreux Jazz Festival i realitzar diverses gires pels principals Festivals de Jazz d'Europa (Varsòvia, Roma, París, Estocolm, Madrid, Zagreb, Copenhagen). Residint a Ginebra continua els seus estudis i col·labora amb l'Orquestre de Chambre de Lausanne i amb diversos grups de jazz de Suïssa.
El 1980 s'estableix a Barcelona. Des de 1981 forma part del trio estable de Tete Montoliu, treballa amb ell fins a la seva mort (1997).
Amb trio, o com a freelance ha treballat amb, Freddie Hubbard, Johnny Griffin, Horace Parlan, Danilo Perez, Joe Newman, Harry "sweets" Edison, Philip Catherine, Georges Cables, Idris Muhammad, Bobby Hutcherson, Cedar Walton, Sal Nistico, Jerome Richardson, Oliver Jones, Woody Shaw, Benny Golson, James Moody, etc.
Ha actuat com a solista amb la Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, l'Orquestra Simfònica de Granada, la ONE (Orquestra Nacional d'Espanya), l'Orquestra de Cambra Andrés Segòvia de Madrid, Lalo Schiffrin i la OCB (Orquestra Simfònica de Barcelona).
En el camp del Flamenc ha treballat amb, 
Chano Dominguez, Martiri, Chicuelo, Mayte Martín, Ginesa Ortega, amb Miguel Póveda  enregistra el cd Cobles del voler, guardonat com a millor àlbum de cançó espanyola en els Premis de la Música 2010. 
Treballa habitualment amb la majoria de solistes residents al nostre país: Ignasi Terraza, Lluis Vidal, Albert Bover, David Xirgu, Gorka Benítez, Jorge Pardo, José Reinoso, Antonio Serrano, Manel Camp, Jordi Bonell, Raynald Colom, etc.
Mentre que amb músics de l'Argentina col·laborara amb Rodolfo Mederos, Pablo Mainetti, Adrián Iaies, Susana Rinaldi, Horacio Ferrer, Luis Salines, Liliana Herrero, etc.
Des de 1999 ha estat escollit per la SGAE per actuar en les edicions del concert homenatge a Tete Montoliu.
Ha rebut diversos reconeixements, premi a la seva trajectòria professional del diari El Mundo, La Bilbaina, Rojals (Múrcia), MiraJazz (Miranda d'Ebro), Jazz entre amigos, 1989(TVE), Revista Enderroc, Millor artista de Jazz 2006, Nominació Grammy amb Adrián Iaies, Associació de Músics de Jazz de Catalunya i Jazzterrasman 2013 del Festival de Jazz Terrassa.
És professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i del Conservatori Superior del Liceu de BCN

Bill McHenry
Saxofonista

És un saxofonista i compositor que viu a Nova York, Barcelona i Maine.
Ha realitzat set enregistraments com a líder i és conegut pel seu treball amb Andrew
Cyrille, Paul Motian, Eric Revis, Guillermo Klein, Andrew D'Angelo, Reid Anderson, Orrin

Evans, John McNeil, Ben Waltzer, Rebecca Martin, Duane Eubanks, Jamie Saft, i Ethan
Iverson.
Enregistra dos àlbums per al segell Sunnyside amb Paul Motian, Reid Anderson i Ben Monder.
L'àlbum La Peur du Vide, 2012, va ser enregistrat en directe al Village Vanguard de Nova York, amb Orrin Evans, Eric Revis i Andrew Cyrille.


















Horacio Fumero, amb Ignasi Terraza Trio
Dansa Tribal (Ignasi Terraza)

BILL McHENRY