.

.

XVIII BACHIANA























Maria Lilia Cano, piano
Bach en la Habana
obres de J.S. Bach i compositors cubans
dissabte 22 d'agost a les 10 de la nit al claustre 
entrada 15€

Maria Lilia Cano
Pianista

Neix a l’Havana, Cuba, el 2 de febrer del 1983.
És graduada de grau mitjà, a Cuba, en Pedagogia musical, i al Conservatori Superior de Música del Liceu, de Barcelona, en Interpretació pianística amb el professor i concertista Daniel Ligorio.
Al llarg de la seva carrera ha obtingut diversos reconeixements, tant en el món de la interpretació pianística com en el de la musicologia. En destaquen els següents:
Entre 1995 i 2000, a l’Havana, Cuba, en el concurs nacional anual Amadeo Roldán hi obté cada any el I o el II Premi d’interpretació pianística, a més a més de diverses mencions a la interpretació de música cubana i llatinoamericana
El 2002, a l’Havana, Cuba, en el V Festival de Piano Ernesto Lecuona, Premi especial a la interpretació.
El 2003, a l’Havana, Cuba, en la Jornada Científica Amadeo Roldán, el I Premi pel
treball “La música desde el punto de vista psicològico i psicofisiológico”
El 2010, a Barcelona, en el Concurs Internacional Arjau, en la IV Categoria, el II Premi d’interpretació pianística.
Ha rebut classes magistrals, entre d’altres, dels pianistes Antonio Carbonell (a Cuba), Alexander Braguinsky (al Conservatori Superior de Música del Liceu, de Barcelona), Mª Jesús Crespo (a l’ESMUC, de Barcelona), Albert Atenelle (a l’Escola de Música de Barcelona), Antonio Sánchez Lucena (el 2013, al Barcelona Piano Academy), Gerlinde Otto (a l’Acadèmia Franz Liszt, de Weimar, Alemanya).
Ha ofert concerts tant al seu país d’origen, Cuba, com a Espanya, França i Alemnya, rebrent sempre les millors crítiques a revistes com “La Revista Musical Catalana”, 440 clàssica, Enderrok,  entre d’altres.
L’any 2015 va treure el seu primer treball discogràfic com a solista dedicat exclusivament a la dança cubana per a piano. Amb obres de compositors com Ignacio Cervantes, Ernesto Lecuona i José María Vitier. Cal mencionar la confiança i la gran col·laboració de la direcció de l’Auditori Pau Casals.
L’any 2018,  el segell discogràfic Beltempo Record va treure el seu segon treball discogràfic, sota el nom “Under The Blades” amb obres molt diverses. El protagonitzan compositors com C.Debussy, D. Shostakovich, J.S.Bach, A. Ginastera, E. López-Nussa, ect. A l’any 2019 el CD va ser nominat com un dels deus millors discos enregistrats del mateix any pels premis de la revista Enderrok a Catalunya. També va rebre crítiques a les revistes 440 clàssica, la Revista Musical Catalana, entre d’altres
L’any 2019 crea juntament amb la Yadira Ferrer, veu, y la Mariona Casanoves, violí, Ultramar trio. Un projecte musical jove amb arrels de la música cubana-catalana, on les barreres entre clàssic i modern desapareixen entre nou sons i mezcles de les dues cultures. El mateix any l’Ultramar trio va tenir la oportunitat de realitzar i crear part de la banda sonora original de la série Foodie Love de la Isabel Coixet conjuntament amb la cadena televisiva HBO Espanya.


A la vegada amb la seva carrera com a concertista, realitza una incansable feina com a professora de piano i assignatures teòric-musicals a l’Escola Musicactiva Mètode Creatiu per a l’aprenentatge musical de Barcelona, on s’ha format com a pedagoga i és part de l’equip metodològic  des de 2004.

















Maria Lilia Cano
Ilusiones perdidas (Ignacio Cervantes)

















Maria Lilia Cano
Minuet en sol major (J.S. Bach)